Zekice yağmurdan korunan yavru orangutan

Yazar  |  Yorum Yok
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Orangutan, Primates (primatlar) takımının Hominidae (büyük insansı maymunlar) familyasına dahil olan bir cinstir. “Orangutan” adının kökeni, Malezya ve Endonezyadillerine özgü olan ve “orman adamı” anlamına gelen “orang hutan” ifadesidir. Uzun kolları ve kırmızımsı kahverengi kılları ile dikkat çeken orangutanlar, büyük insansı maymunların ağaçta en çok yaşayanıdır. Bu canlılar, zamanlarının neredeyse tamamını Borneo ve Sumatra’nın yağmur ormanlarındaki ağaçların üstünde geçirirler ve her gece ağaçlarda yeni yuvalar yaparlar. Erişkin erkeklerin boyu ortalama 1.4 metredir ve ağırlıkları ise 82 kilograma kadar çıkabilir.

Orangutanlar, insan-dışı primatlar arasında taklit, dolayısıyla öğrenme yeteneği en üst düzey olan hayvanlardan birisidir. Fotoğrafta da gördüğümüz gibi yavru orangutan kendini yağmurdan korumak için genişçe bir yaprağı şemsiye gibi kullanıyor.

Aslı TAYFUN

Aslı TAYFUN

Deneme at Sentez Bilişim Web Hizmetleri
Aslı TAYFUN

Bir Cevap Yazın